Site icon frescho.hu

ReGamEX – 2022 tavasz

A ReGamEX-et Kispesten rendezték meg. Sajnos csak a második nap tudtam elmenni, de így is érdekes volt. Sajnos kicsit kutyafuttában sikerült a látogatás, így nem vittem magammal fényképezőt ami miatt képek olyanok lettek amilyenek. Jó kérdés, hogy a sokadik alkalom miért érdekes amikor az ismert gépek nagy része nekem is fent van a polcon bármikor bevethető állapotban. Mindig van valami ritkaság, most is sikerült találni új dolgot. Ráadásul mindig lehet más kiállításából tanulni, pár hónap múlva itt a következő BRSZK. Erre is ki fogok térni, mert van aminek az adaptálását érdemes megfontolni.

A kispesti helyszínt a rendezők jól kihasználták, így a látogatók kicsit eloszlottak és az egyes részeket is jobban tagolni tudták:

Az egész kiállításon látszik, hogy a szervezők már rutinosan álltak hozzá. A kiállított gépek lefedik a teljes időszakot. A több teremre tagolás miatt a hangzavar kisebb volt, mint amit a BRSZK-n megszoktam. Azok a gépek amelyekhez le lehetett ülni nagyrészt valamilyen cart-ot használtak, így sokkal egyszerűbb azokat üzemeltetni és jobb lehet az üzembiztonságuk. Egyedül a használható gépeknél nem láttam a rendezőelvet, bár lehet csak nekem furcsa, hogy egymás mellé került az Olivetti 286-os egy Amigával és egy C64-gyel.

Visits: 554

Exit mobile version