retro gépek A-tól Z-ig

Az oldalról

Tudom, hogy itthon nem sok embert érdekelnek a régi vasak, de ha közéjük tartozol, akkor örömmel köszöntelek az oldalamon. Minden konstruktív ötletet, tanácsot örömmel veszek, mert hibák mindig voltak és lesznek is.

Az új kezdet nehéz. Eddig a logouton blogoltam, de több megszorítás is van ami miatt már egy ideje saját oldal indításán törtem a fejem. Itt végre tudok több és nagyobb felbontású képet és jobban rendezett bejegyzéseket írni.

 

Ahogy eddig is minden ami számítástechnika érdekel, de az elmúlt pár évben egyre jobban visszakanyarodtam a házi számítógépek gyökereihez. Acorn, Commodore, IBM, Videoton vagy Sinclair gyártmány nekem egyre megy. Persze vannak kedvenceim, mint például az Amiga 1200 vagy a balsorsú Ti99/4A.  Ha csak az egyik vagy másik típus érdekel, akkor biztos jobban ismered, mint én. Ami engem megfog, hogy mindegyiknek megvan a saját sorsa, technikai megoldásai. A korszak, a gépeket megalkotó emberek és cégek története néha érdekesebb, mint maguk a vasak. De az biztos, hogy legtöbbet a home computerekről olvashattok majd.

Views: 34485 thoughts on “Az oldalról”

  • Az ötlet megvalósítható, az lenne az igazi, ha teljesen automatizáltan kerülnének ki a bejegyzések. Sajnos azokra most nincs elég időm. Pontosabban ami kevés akad azt inkább a barkácsolásra, mint annak dokumentálására fordítom.

 • Helló, a nevem Marcin Wichary. Én San Franciscóban élő tervező vagyok, aki egy saját kiadású könyvvel dolgozik a billentyűzetek és a gépelés történetéről. (A könyvről további információt az aresluna.org/shift-happens címen talál.)

  Kutatásomban két csodálatos fotót találtam, a csodálatos magyar Videoton számítógépről és az Enterprise 128.-ről. Kíváncsi voltam, hogy lehet-e engedélyt kapni ezeknek a képeknek a könyvemben való használatához? Ilyen nagyszerű illusztrációk lennének a mikrokomputer korában, és azt hiszem, az olvasók nagyon élvezik őket.

  Remélem, igen! Örülök, hogy örömmel fizetnék önnek, természetesen, és a könyv digitális másolatát is megadná, amikor kijön.

  Üdvözlettel,

  +

  Hello, my name is Marcin Wichary. I’m a designer living in San Francisco, working on a self-published book about the history of keyboards and typing. (You can find more information about the book at aresluna.org/shift-happens.)

  In my research, I found two wonderful photos you took, of the amazing Hungarian computer Videoton, and Enterprise 128. I was wondering if it would be possible to get your permission to use these photos in my book? They would be such a great illustrations of the microcomputer era, and I believe the readers would enjoy them very much.

  I am hoping you will say yes! I would be more than happy to credit you, of course, and also provide you with a digital copy of the book when it comes out.

  With kind regards,

  Marcin Wichary
  mwichary@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük