retro gépek A-tól Z-ig

Az oldalról

Tudom, hogy itthon nem sok embert érdekelnek a régi vasak, de ha közéjük tartozol, akkor örömmel köszöntelek az oldalamon. Minden konstruktív ötletet, tanácsot örömmel veszek, mert hibák mindig voltak és lesznek is.

Az új kezdet nehéz. Eddig a logouton blogoltam, de több megszorítás is van ami miatt már egy ideje saját oldal indításán törtem a fejem. Itt végre tudok több és nagyobb felbontású képet és jobban rendezett bejegyzéseket írni.

 

Ahogy eddig is minden ami számítástechnika érdekel, de az elmúlt pár évben egyre jobban visszakanyarodtam a házi számítógépek gyökereihez. Acorn, Commodore, IBM, Videoton vagy Sinclair gyártmány nekem egyre megy. Persze vannak kedvenceim, mint például az Amiga 1200 vagy a balsorsú Ti99/4A.  Ha csak az egyik vagy másik típus érdekel, akkor biztos jobban ismered, mint én. Ami engem megfog, hogy mindegyiknek megvan a saját sorsa, technikai megoldásai. A korszak, a gépeket megalkotó emberek és cégek története néha érdekesebb, mint maguk a vasak. De az biztos, hogy legtöbbet a home computerekről olvashattok majd.

Hits: 6792 thoughts on “Az oldalról”

    • Az ötlet megvalósítható, az lenne az igazi, ha teljesen automatizáltan kerülnének ki a bejegyzések. Sajnos azokra most nincs elég időm. Pontosabban ami kevés akad azt inkább a barkácsolásra, mint annak dokumentálására fordítom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük